18.8 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Fabrikanten Nieuwe Bowers & Wilkins 700-serie – Rotel – Marantz – Denon

Nieuwe Bowers & Wilkins 700-serie – Rotel – Marantz – Denon

9
Nieuwe Bowers & Wilkins 700-serie – Rotel – Marantz – Denon

Sound United heeft inmiddels een serieus aanbod van producten en merken. Zo heeft het Marantz, Denon, Rotel, Bowers & Wilkins, Polk, Definitve Technology, Michi, Classé en bijvoorbeeld Heos en Boston Acoustics onder zijn vlag. Dat is veel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat áls ze een event organiseren dat er ruimte nodig is om alles uit te stallen. Daarvoor reden we naar een kasteeltje in Barneveld. 

Niet alle merken hebben we zien staan trouwens. Classé miste gek genoeg. En dat terwijl de 800D4 stond te schitteren. Met de P5 en twee dikke Michi Mono’s speelt het natuurlijk óók prima, maar in die klasse is een Classé wat logischer. De 800 komen we echter niet voor. Michi ook niet. We komen voor nieuws. En dat was er ook te vinden.

Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins had natuurlijk de nieuwe 700-serie De ster van de show. De “S3” versie. Alle modellen behalve de 706S3 stonden opgesteld. En ja: het oogt veel moderner en fraaier dan de S2. Net als de 800-serie komt de unit een beetje ‘uit de kast’, zullen we maar zeggen. Met de zilveren omlijsting oogt dat chique. Het front is ook wat gebold wat diffractie moet tegengaan. Ook de tweeter on top is weer verbeterd wat het complete niveau van de 700-serie weer wat moet verhogen.

De demo in de luister / demo-ruimte was goed op de Rotel Diamond-serie. Met name de 705S3 speelde erg prettig, gecontroleerd en luchtig.

We hebben begrepen dat de 702S3 rond de 6500 Euro per paar gaat kosten en de 703S3 rond de 5500 Euro per paar. De 707 komt op 1500 euro per paar, 705S3 op 3000 per paar, 704S3 op 3500 per paar. Dat is rond de 50% verhoging ten opzichte van de vorige serie.

Rotel

Rotel had de nieuwe Diamond-lijn aangesloten op de 705S3 en de 702S3. Met name de cd-speler / dac maakte een goede indruk op ons. Onder de kap schuilen vier ESS 9028Pro-dacs die zorgen voor een compleet gebalanceerde output. De lucht, controle en vrijheid waarmee de set speelde maakte een goede eerste indruk. Nu is de Rotel Diamond-serie niet goedkoop, maar hij valt wel mooi tussen Michi en de andere Rotels in. De cd-speler / dac kost ongeveer 2500 euro. De versterker 4500 Euro.