Roon 2.0 met ARC

7
Roon

Roon 2.0 biedt dankzij Roon ARC de mogelijkheid om uw muziekverzameling middels een app overal ter wereld te beluisteren.

Ergens onderweg en behoefte aan een bepaalde track die thuis ergens op een harde schijf vertoeft? Dan zit u goed als u Roon 2.0 hebt geïnstalleerd. Samen met de app Roon ARC – beschikbaar voor zowel iOS als Android – kunt u dan uw complete muziekverzameling van waar ook ter wereld benaderen. Enige vereiste is – vanzelfsprekend – dat u over een internetverbinding beschikt (althans, als u ‘live’ wilt streamen). Aardig detail is dat de upgrade u geen cent kost. Vooropgesteld dat u abonnee van het systeem was, maar dat klinkt niet geheel onlogisch. ARC integreert verder naadloos met TIDAL en Qobuz, zodat u onderweg over een berg aan muziek beschikt.

Streamen of vooraf downloaden

De makers van de app beloven dat ‘t zelfde framework gebruikt wordt als voor thuis, wat audiofiel streamen betreft. Ofwel: het moet zorgen voor de best mogelijke geluidskwaliteit vanaf (uit…) het apparaat waarvandaan u streamt. Leuk extra detail: voor vertrek kunt u afspeellijsten en albums downloaden. Handig voor als u géén internet hebt onderweg. Extra voordeel: er wordt dan geen compressie toegepast.

7 REACTIES

  1. Het betekent wel dat je op je router UPnP (of iets vergelijkbaars) moet hebben ingeschakeld. En vervolgens maakt Roon zonder waarschuwen een forwarding poort aan. Ze zeggen wel dat het veilig is, maar of dat werkelijk zo is zal nog moeten worden afgewacht. En zoals al gezegd, Tidal en Qobuz kun je niet streamen via ARC. Maar die hebben ook eigen apps. En als je Roon ARC gebruikt via de oortjes van je telefoon, ach, dan zul je echt niet merken of je nou via Roon luistert of niet. En als je al wat ouder bent hoor je het verschil so wie so niet meer. Verder werkt Roon Radio ook (nog) niet, maar daarvoor geldt hetzelfde. Met ARC zul je het kwaliteitsverschil niet merken, en er zijn genoeg andere radio apps.