22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Extra voordelen voor Patreon-leden

Extra voordelen voor Patreon-leden

15
Extra voordelen voor Patreon-leden

De vaste lezers van Alpha Audio weten dat we nu een tijdje bezig zijn met het implementeren van Patreon; een ‘abonnementssysteem’ dat het mogelijk maakt community-support op te bouwen. Het maakt het voor ons namelijk mogelijk om onafhankelijke content te blijven maken én andersoortige artikelen te maken; extra content voor onze community. 

Bij Alpha Audio geloven we in diepgang en grote, vergelijkende tests. Daarom zijn we gaan meten – en blijven we de meetapparatuur uitbreiden – en zetten we regelmatig grote, vergelijkende tests op. Denk aan grote tests met: versterkers, luidsprekerkabels, plugin filters, dacs, speakers. De reden dat we apparaten graag naast elkaar zetten, is dat je dan pas écht inzicht krijgt in hoe A zich tot B, C, D, etc verhoudt. Deze tests zijn in bijna alle gevallen ondersteund met metingen én sound-samples, om zo u – de volgers van Alpha Audio – alle kanten van het product te tonen.

Daarbij doen we bij Alpha Audio dingen óf goed, óf niet. Daarom hebben we voor de test met luidsprekerkabels een aparte LCR-meter aangeschaft. En voor de plugin filtertest een extra spectral analyzer en speciale dummyloads. En eerlijk: we vinden het zelf ook ontzettend interessant om uit te pluizen hoe zaken nu écht in elkaar steken.

Extra voordelen

Nu zullen we altijd dit soort grote tests blijven maken. Daar is Alpha Audio voor. Maar we willen aan de andere kant dolgraag iets terugdoen voor onze Patreon leden. Het plan is om speciale, premium achtergrondartikelen voor onze Patreon-leden te gaan publiceren. Deze zijn toegankelijk nadat u inlogt met uw Patreon-account. De reden dat we dit doen, is simpel: we willen de leden die ons steunen ook graag iets unieks geven.

Daarnaast zijn er nog wat andere voordelen: leden krijgen toegang tot de Sample Player die lossless alle samples streamt. Alles staat in een nette index. U hoeft de samples dus niet meer te downloaden: u kunt ze direct streamen. Zoeken gaat ook wat gemakkelijker in deze speler.

Tenslotte zullen we soms eerder toegang geven tot artikelen én krijgen leden soms al wat eerder inzicht in waar we mee bezig zijn. Denk aan eerder toegang tot metingen of samples die we voor een grote test aan het maken zijn. Leuk toch? :-).

Steun ons hier via patreon

15 REACTIES

    • De reviews zijn openbaar. Het zullen vooral achtergrond artikelen zijn waar veel onderzoekstijd in gaat zitten.

      Verder is de klacht dat ‘verreweg de meeste zaken die getest worden (financieel) haalbaar is voor slechts een zeer beperkte groep mensen’ objectief te weerleggen door de lijst van reviews en multitests af te lopen in de afgelopen jaren. Het is perceptie, niet werkelijkheid.