14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Google stopt betaalexperiment 4K

Google stopt betaalexperiment 4K

0
Google stopt betaalexperiment 4K

Google stopt het experiment waarbij YouTube-gebruikers werd gevraagd om een betaald abonnement af te sluiten voor 4K-content.

Onlangs schreven we over diverse experimenten waarmee Google bezig is om gebruikers van YouTube te ‘dwingen’ over te stappen naar een duurbetaald abonnement. Google heeft aangegeven per direct te stoppen met het ‘pushen’ naar een abonnement om 4K-content te kijken. Dit na naar het schijnt een stortvloed aan klachten van random testgebruikers die ongewild onderdeel waren van het experiment. Gezien het feit dat reclame op de niet-betaalde versie van YouTube steeds dominanter, langer en meer frequent wordt niet helemaal verwonderlijk. Waarom immers betalen voor iets dat al heftig wordt gesponsord? Google zal ofwel naar een andere – prettiger – manier moeten zoeken om gebruikers te bewegen richting een betaald abonnement. Of gewoon accepteren dat YouTube – oorspronkelijk als platform vol met alleen gratis content in de markt gezet – nooit zal concurreren met ‘echte’ streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en anderen.