iFi Neo Stream DAC en muziekstreamer

7
iFi

iFi heeft de nieuwe Neo Stream DAC uitgebracht, een hi-res capabele midrange DAC en streamer in één.

De nieuwe Neo Stream van iFi is vanaf de grond nieuw ontworpen. Het streaming-hart wordt gevormd door de huiseigen streaming engine die volgens eigen zeggen specifiek ontworpen is voor het streamen van audio in hoge kwaliteit. Prettige bijkomstigheid is dat hier gebruik gemaakt wordt van het open source besturingssysteem Linux als basis. Qua hardware koos iFi in deze streaming-module voor een quadcore ARM Cortex cpu. De centrale spil in de DAC-module is een chip van Burr Brown, die ook al veelvuldig ingezet wordt in andere apparatuur van de fabrikant.

Breed inzetbaar

Onder de streep ondersteunt de iFi Neo Stream qua DAC-mogelijkheden PCM tot en met 32 bit / 768 kHz, DSD512 plus single en double speed DXD. Die formaten zijn zowel beschikbaar via usb, ethernet als wifi. Dat laatste alleen als u een sterk 5G-wifi-signaal in huis hebt. Optioneel is er de mogelijkheid om iFi’s gepatenteerde ‘Optical LAN’ te gebruiken, wat volgens de fabrikant tot een ‘bitnauwkeurige overdracht van ultra resolution audio’ moet leiden. Ondersteund worden behalve wifi ook AirPlay en DLNA/UPnP, terwijl de Neo Stream tevens Roon Ready en MQA-gecertificeerd is. Muziekdiensten Tidal Connect en Spotify Connect zijn eveneens afgedekt. Via de bijbehorende Stream-iFi-app configureert en bedient u ‘t geheel. De prijs van het geheel bedraagt $1299.

7 REACTIES