11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Netflix rolt advertentie-abo uit

Netflix rolt advertentie-abo uit

0
Netflix rolt advertentie-abo uit

Netflix begint op 3 november met de uitrol van z’n advertentie-abonnement, om te beginnen in het VK en de VS.

Echt rouwig hoeven we er vooralsnog niet om te zijn dat ‘t al langer rondzingende advertentie-abo van Netflix nog niet in Nederland beschikbaar is. De prijs is namelijk inmiddels bekend bij de nieuwe abonnementsvorm van de streamingdienst die op 3 november in de VS en VK van start gaat: $6,99 versus £4,99 per maand. En dat is voor de basic-uitvoering, wat betekent dat u niet alleen een hoop reclame voor de kiezen krijgt (zo’n 5 minuten per uur in totaal, verdeeld over blokken van elk 15…30 seconden) maar ook met restricties te maken krijgt. In het basic-abo kunt u bijvoorbeeld geen films downloaden om offline te kijken, terwijl een deel van de content voor deze gebruikersgroep simpelweg niet beschikbaar is. Ook de beeldkwaliteit is teruggeschroefd, naar 720p om precies te zijn.

Niet écht interessant

Al met al een onder de streep duurbetaald abonnement waar je eigenlijk verdraaid weinig voor terug krijgt. Veel commercials, een lage beeldkwaliteit en geen volledige toegang tot álle content. Maar wellicht prima voor een ieder die geld wil besparen, al is het niet bijzonder veel.