10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Norddeutches Museum für HiFi- und Studiotechnik

Norddeutches Museum für HiFi- und Studiotechnik

0
Norddeutches Museum für HiFi- und Studiotechnik

Mocht u eens een duik in het verleden van audio willen nemen, dan is er nu het Norddeutches Museum für HiFi- und Studiotechnik.

Het Duitse fairaudio meldt dat het nieuwe Norddeutches Museum für HiFi- und Studiotechnik geopend is. U treft er hifi- en studioapparatuur aan van roemruchte merken als Revox, ITT Schaub-Lorenz, Blaupunkt en Nordmende. Het zijn stuk voor stuk klinkende namen en voor de ware liefhebber ongetwijfeld een goede reden om een pelgrimage richting Hannover te ondernemen. Initiatiefnemer Andreas Seeband heeft de opening van z’n museum helaas niet meer mee mogen maken, hij overleed eind 2020. Maar er zijn genoeg mensen die z’n geesteskind verzorgen.

U vindt het museum ter grootte van 640 vierkante meter op het terrein van ‘t Trammuseum in Hannover, een alleraardigste combi is dus geen probleem. Het Norddeutches Museum für HiFi- und Studiotechnik biedt onder meer een themaruimte voor Revox-apparatuur, een studiotechniekruimte, ‘Oma’s woonkamer’ en meer. Ook is gedacht aan een luisterruimte waar met regelmaat demonstraties worden gegeven.

Het adres:

Am Straßenbahnmuseum 2
31319 Sehnde
Duitsland

website: https://hifimuseumnord.de/

Check voor vertrek de openingsdagen- en tijden alhier.