20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Streaming Audio Streaming Spotify lijdt verlies

Spotify lijdt verlies

0
Spotify lijdt verlies

Spotify heeft het derde kwartaal van dit jaar met verlies afgesloten, de oorzaak moet gezocht worden bij onder meer podcasts.

Spotify is erg blij dat Apple de prijs van z’n streamingdienst (een heel klein beetje) verhoogd heeft. Volgens de Zweden is dat goed nieuws voor hen, want het betekent dat zij desgewenst de abonneeprijs ook kunnen verhogen. En dat schijnt hard nodig te zijn, want er is veel geïnvesteerd in marketing en ook is er veel geld besteed aan podcasts en luisterboeken. Nu zouden wij zeggen: maak een abonnement voor mensen die én muziek én podcasts willen luisteren, met daarnaast een ‘music only’-abonnement. Maar zo werkt het daar blijkbaar niet. Zéker niet nu de streamingdienst vol in wil zetten op juist podcasts en luisterboeken.

Prijsverhoging overwogen

Verder geldt dat adverteerders terughoudend zijn geworden als het gaat om inkopen van reclametijd bij Spotify. Het leidde allemaal samen tot een verlies van 228 miljoen Euro. Inmiddels overweegt het bedrijf om – tenminste in de VS – daadwerkelijk abonnementsprijzen te verhogen. Zie ook het bericht alhier, bij nu.nl.