28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Home Cinema - Custom Install YouTube experimenteert met meer restricties

YouTube experimenteert met meer restricties

2
YouTube experimenteert met meer restricties

Google is – zo lijkt het wanhopig – zoekende naar een manier om gebruikers van YouTube naar een duur betaalmodel te pushen.

YouTube is voor de meeste mensen gewoon een gratis dienst waar veelal amateurvideo’s of special interest content al sinds jaar en dag gratis te consumeren is. Toch lijkt het Google steeds meer een doorn in het oog dat zijn videodienst geen betalende abonnees trekt. Het experimenteert daarom alweer een tijdje om gratis kijken zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Steeds meer reclame injecteren is een van de methoden, maar lijkt vooralsnog weinig succes te boeken om mensen maar liefst €11,99 per maand te laten betalen. Niet helemaal vreemd, want we hebben het hier niet over professionele bioscoopfilms van naam en faam, maar een verzameling clips die van begin af aan overduidelijk als gratis in de markt zijn gezet.

4K kijken? Betalen!

Dus is Google verder aan het experimenteren om gratis kijken te ontmoedigen. Dergelijke experimenten worden losgelaten op kleine groepen random gebruikers van de videodienst. Zo kan het zijn dat je ineens tegen vijftien verplichte commercials aan moet kijken alvorens je je video te zien krijgt. Van recente datum is een melding die sommige bezoekers te zien krijgen als ze 4K-content willen kijken. Er moet dan eerst even een omweg langs de kassa gemaakt worden. Gaat dat helpen? We wagen ‘t te betwijfelen, zeker ook gezien het feit dat mensen streamingdiensten juist weer meer de rug aan het toekeren zijn. YouTube wordt daarbij toch al gezien als reclameplatform, met veel door fabrikanten gesponsorde ‘influencers’. Waarom betalen voor reclame…?

2 REACTIES

  1. Soms staan er leuke of interessante stukjes op YouTube maar het meeste van de aangeboden content is gewoonweg niet interessant genoeg om voor te betalen. Advertenties lijken fors te zijn toegenomen en wanneer ik voor mijzelf spreek te frequent om zelfs te gaan kijken. Na een paar keer krijg het laat maar zitten dan gevoel.
    Zal het eerder gaan overslaan dan YouTube als betaalde dienst of te zwaar geadverteerd te gaan kijken