15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Personal Audio Apple gaat voor USB-C

Apple gaat voor USB-C

0
Apple gaat voor USB-C

Apple heeft aangegeven iPhones onder dwang van de EU met een USB-C-connector te gaan leveren. Vanaf wanneer precies is nog niet bekend.

Het zat er natuurlijk al aan te komen. Met de nieuwe wetgeving van de EU moet er een universele laadconnector op smartphones en dergelijk komen. Zit die niet op een toestel, dan mag dat binnen de unie niet verkocht worden. Apple geeft aan wat betreft de iPhone dus geen andere keuze te hebben dan zich aan de wet te houden. Waarbij wel fijntjes als kanttekening wordt geplaatst dat de maatregel tot een enorme afvalberg aan Lightning-kabels gaat leiden. Daarvan zijn er volgens het bedrijf meer dan een miljard in gebruik.

Onzin?

Je kunt je sowieso afvragen of de wet z’n doel niet volledig voorbij schiet. Telefoonladers die de afgelopen jaren op de markt kwamen, waren allemaal voorzien van een USB-A-connector. En daar past iedere verloopkabel in. Die laders kun je over de komende jaren ook in de vuilnisbak gooien. Het lijkt vooral een wet die bedacht is door bureaucraten die zich niet heel erg verdiept hebben in het onderwerp.