11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Accessoires Audiolab DC Block 6: weg met noise

Audiolab DC Block 6: weg met noise

0
Audiolab DC Block 6: weg met noise

Het Audiolab DC Block 6 pretendeert af te rekenen met een DC offset op de netspanning, terwijl ook RFI/EMI onder handen worden genomen.

De naam DC Block 6 die Audiolab heeft gekozen, komt op ons Hollanders wellicht wat verwarrend over. Het is namelijk geen DC-stekkerblok, maar een ‘DC-blokkeerder’. Een toch tamelijk essentieel verschil. En de functionaliteit betreffende het blokkeren van een eventuele DC-offset op de netspanning is geen onbelangrijke. Die leidt namelijk tot mindere prestaties van reguliere voedingstransformatoren. En uiteindelijk zelfs tot een harder bromgeluid uit die trafo zelve, waar u als audioliefhebber vast ook al niet op zit te wachten. De Audiolab DC Block 6 verwijdert die gelijkspanningscomponent en herbalanceert de wisselspanning. Verder worden EMI en RFI onder handen genomen, zo belooft de fabrikant. Het getal 6 geeft het aantal netspanningsaansluitingen op ‘t apparaat aan: zes in totaal. In de vorm van female Euroconnectors. De prijs valt mee: $395.