19.5 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Streaming Audio Streaming iFi Audio Neo Stream DAC en streamer

iFi Audio Neo Stream DAC en streamer

0
iFi Audio Neo Stream DAC en streamer

Met de iFi Audio Neo Stream haalt u een complete netwerkspeler in huis, bestaande uit een streamer en een DAC in één behuizing.

De nieuwe Neo Stream van iFi Audio beschikt over veel mogelijkheden én veel aansluitopties. Onder de streep is het een muziekstreamer met geïntegreerde DAC, wat hem bij uitstek geschikt maakt voor het koppelen aan bestaande analoge versterker. De fabrikant laat weten dat er waar mogelijk zoveel mogelijk gebruik gemaakt is van open source-software. Dat moet het geheel toekomstbestendig maken, altijd prettig. Qua streamen kan de Neo Stream overweg met DLNA/UPnP, Airplay en zowel Tidal Connect als Spotify Connect. Roon Ready is zonder meer eveneens een pluspunt.

Gewoon en optisch LAN

De achterkant van de iFi Neo Stream is minstens even interessant als de voorkant. U treft hier namelijk een berg aan aansluitmogelijkheden aan. LAN kan via zowel een traditionele RJ45 ethernet-connector afgehandeld worden of – bijzonder – een optische variant. Omdat het hier om een door iFi zelf ontwikkelde techniek gaat, is in dat geval wel Optibox van deze fabrikant nodig. Die zorgt dan voor de omzetting, maar ook voor galvanische scheiding (al doet het fiberglas kabeltje dat natuurlijk ook…) en een reclock. Op deze manier zijn volgens iFi overdrachtsnelheden tot 10 Gbps mogelijk, mits de rest van uw netwerkapparatuur daar eveneens mee overweg kan. U kunt ook kiezen voor een wifi-verbinding, net wat u wilt. De DAC in de Neo Stream ondersteunt PCM tot en met 768 kHz/32 bit, DSD tot en met DSD512 en DXD. Verder is voorzien in een MQA-decoder. De prijs van ‘t apparaat bedraagt €1299.