10.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoons MQA kondigt hi-res hoofdtelefoon-codec aan

MQA kondigt hi-res hoofdtelefoon-codec aan

0
MQA kondigt hi-res hoofdtelefoon-codec aan

MQA heeft de nieuwe hi-res codec MQair aangekondigd, speciaal bedoeld voor gebruik in combinatie met hoofdtelefoons.

MQA heeft in diepe stilte gewerkt aan MQair, ook wel bekend onder de technische naam SCL6. Speciaal bedoeld voor gebruik als codec in combinatie met Bluetooth-hoofdtelefoons, belooft de fabrikant hi-res geluidskwaliteit. Inmiddels is ook het certificaat van de Japan Audio Society (JAS) binnengehaald, wat betekent dat het daarbij behorende logo gebruikt mag worden op hoofdtelefoons enzovoort. Low latency en hoge efficiëntie moeten resulteren in een langere speelduur op batterijen. Bijzonder is dat de geëncodeerde datasnelheid flexibel gewijzigd kan worden. Van 20 Mbps hi-res tot 200 kbps naar beneden. En dat moet geen merkbaar effect op de geluidskwaliteit hebben, volgens MQA. Vanzelfsprekend is de mate van succes vooral afhankelijk van de adoptie door fabrikanten. Afwachten dus of dat gaat gebeuren, want er zijn inmiddels nogal wat codecs in diverse versies in gebruik.