15.5 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Netflix Basic beschikbaar, maar…

Netflix Basic beschikbaar, maar…

0
Netflix Basic beschikbaar, maar…

Netflix Basic – het advertentiegesponsorde abonnement van de videostreamer – is beschikbaar, maar met opvallende hardware-limiteringen.

Het lijkt erop dat Netflix z’n nieuwe advertentiegesponsorde abonnement zo onaantrekkelijk mogelijk wil maken. Ten eerste is de resolutie beperkt tot 720p, maar dat zal veel kijkers weinig interesseren gokken we. Per uur krijgt u in totaal vijf minuten reclame te zien. Hoe die reclame precies verdeeld is blijft onduidelijk, verder geldt dat de reclameblokken niet te zien zijn in kinderprogramma’s. So far, so good. Vervelender is dat niet álle content beschikbaar is voor Basic-abonnees op de streamingdienst. Ook geldt dat dit abo maar in een beperkt aantal landen wordt uitgerold: VS en VK plus een handjevol Europese gegadigden.

Strikte hardware-beperkingen

Zeer opvallend – in negatieve zin – zijn de kunstmatige hardwarebeperkingen die Netflix heeft ingesteld voor gebruik van Basic-abonnees. Zo werkt deze abonnementsvorm niet(!) met de populaire Apple TV, en ook niet met het overgrote deel van de Chromecast-dongles. Alleen voor de allernieuwste Chromecast with Google TV is een uitzondering gemaakt. Onzin natuurlijk, want de hardware in al deze apparaten is méér dan capabel genoeg voor het streamen van Netflix-content. Ook de PlayStation 3 valt buiten de boot, net als de Netflix-app voor Windows. Een ieder die een wat oudere smartphone of tablet heeft speelt ook niet mee: minimumvereisten zijn iOS 15 of Android 7. In al die niet-ondersteunde gevallen krijgt u een aanbod te zien om maar zo snel mogelijk te upgraden naar het veel duurdere standaardabonnement. En dan werkt het ineens weer allemaal wel.