14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Personal Audio Apple iPad’s met OLED-scherm op komst?

Apple iPad’s met OLED-scherm op komst?

0
Apple iPad’s met OLED-scherm op komst?

Het gonst al een tijdje van de geruchten betreffende Apple iPad’s met OLED-schermen. En dat zou – volgens een nieuw gerucht – in 2024 moeten gebeuren.

In dit bericht van What Hifi lezen we dat de kans groot is dat er in 2024 een iPad Pro met een OLED-scherm door Apple wordt uitgebracht. Of dat echt gaat gebeuren? Zoals altijd koffiedik kijken. Apple gebruikt momenteel in de 12,9-inch iPad Pro een mini-LED display dat ook prima voldoet. Dé grote vraag is hoe een OLED-scherm op een vaak veel langer achter elkaar gebruikt apparaat uitpakt. Inbranden van OLED-schermen is nog steeds een issue, waar tal van technieken voor ingezet worden om het te voorkomen. Een dergelijk scherm in een smartphone levert tegenwoordig nauwelijks tot geen problemen meer op, maar dat scherm staat natuurlijk ook veel korter aan dan het scherm van een tablet of laptop. Anderzijds noopt dat mensen om wellicht wat vaker een nieuwe iPad aan te schaffen.