20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi McIntosh MC451 Dual Mono versterker

McIntosh MC451 Dual Mono versterker

0
McIntosh MC451 Dual Mono versterker

De nieuwe McIntosh MC451 is een dual mono versterker voorzien van zowel halfgeleiders als buizen (en deze keer niet alleen in de voorversterker-trap).

Feitelijk beschikt de MC451 over twee eindtrappen per kanaal. Ten eerste de op halfgeleiders gebaseerde sectie met een vermogen van maximaal 300 Watt, bedoeld om de lagetoners van geluid te voorzien. Dan is er de 150 Watt-sectie opgebouwd met buizen, deze stuurt de midden- en hogetoners aan. Aardig detail is dat u de crossover-frequentie desgewenst handmatig kunt instellen. Volgens de fabrikant kan het klankbeeld daarmee aangepast worden aan de soort muziek. Volgens hen komt rockmuziek beter tot z’n recht als een groter deel via de halfgeleiders loopt, terwijl jazz het dan wellicht weer beter doet met meer invloed van de buizen. Vanzelfsprekend is het geheel voorzien van ‘t karakteristieke McIntosh-uiterlijk inclusief blauwe VU-meters. De prijs van de MC451 bedraagt $14.000