17.7 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Home Cinema - Custom Install OLED wordt OLED EX, voor iedereen

OLED wordt OLED EX, voor iedereen

0
OLED wordt OLED EX, voor iedereen

Als u nu een OLED-tv koopt, is de kans groot dat daarin een OLED EX-paneel verwerkt is, met een 30% hogere helderheid.

LG fabriceert OLED-panelen voor een grote hoeveelheid televisiemerken, waaronder bijvoorbeeld Sony, Panasonic en vanzelfsprekend ook voor de eigen tv’s. De fabriek is onlangs volledig en definitief overgeschakeld op de productie van OLED EX-panelen. Wat betekent dat iedere tv die nu op de markt verschijnt (en voorzien van een LG-paneel) van de EX-versie voorzien is. Dat betekent een 30% toename van de helderheid ten opzichte van reguliere OLED-panelen. Onder de motorkap wordt onder meer deuterium (in de volksmond ook wel bekend als zwaar water) ingezet, alsmede ‘gepersonaliseerde algoritmen’ waarmee volgens de fabrikant stabiliteit en efficiëntie van de OLED worden verbeterd. En dat moet onder de streep dan weer tot een betere beeldkwaliteit leiden.