12.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Pro-Ject Fred Perry X platenspeler

Pro-Ject Fred Perry X platenspeler

0
Pro-Ject Fred Perry X platenspeler

Pro-Ject rolt regelmatig platenspelers met een specifiek thema uit, deze keer is het de beurt aan kledingmerk Fred Perry X.

Het Britse kledingmerk Fred Perry X is iconisch en zorgt al generaties lang voor gezette trends in subculturen. Hoewel Oostenrijk – het thuis van Pro-Ject – en het Verenigd Koninkrijk landschappelijk nogal van elkaar verschillen, heeft Pro-Ject al diverse malen een warme belangstelling voor de Engelse (muziek)cultuur getoond. Dat getuigen de diverse modellen met een (Brits) thema. Heel vreemd is het dus wellicht ook niet dat er nu een Pro-Ject-platenspeler met een Fred Perry X-thema is verschenen. De ontwerpers putten inspiratie uit de Essential III en de Debut Carbon EVO. Het eindresultaat van deze symbiose is een platenspeler met een ingebouwde phono-voorversterker, vooraf ingestelde aluminium toonarm en een meegeleverd en geïnstalleerd Ortofon OM 10 cartridge. Toerentallen van 33 en 45 tpm worden ondersteund.

Verschillende kleursettings

Vanzelfsprekend is het geheel overgoten met een Fred Perry X-sausje qua design. Kies uit drie kleursettings, gebaseerd op een drietal klassieke kleuren van het kledingmerk: Black-Chapagne, Maroon-White-Ice en White-Ice Navy. Waarbij we trouwens in het eerste geval niet specifiek drie kleuren tellen… Verder is het kleurdesign ook terug te vinden in een bijpassende platenmat, waarop het bekende Fred Perry X-logo prijkt. De prijs valt – zoals meestal bij Pro-Ject – gelukkig mee. Voor 450 Britse Ponden is hij van u.