15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Personal Audio USB-C verplicht vanaf 28 december 2024

USB-C verplicht vanaf 28 december 2024

0
USB-C verplicht vanaf 28 december 2024

De EU heeft een deadline gehangen aan de verplichte invoering van USB-C op alle portable apparaten waaronder smartphones: 28-12-2024.

Het lijkt erop dat de introductie van verplicht USB-C op allerlei apparaten rommelig gaat worden. De EU heeft de deadline voor verplicht gebruik van de aansluiting al wat doorgeschoven naar 28 december 2024. Maar: wereldwijd geldt de verplichting om over te stappen naar USB-C niet. Zo is het afwachten wat Apple gaat doen met z’n huiseigen Lightning-connector. Engeland gaat de regelgeving van de EU bijvoorbeeld waarschijnlijk niet volgen. Brexit, u weet wel. Maar dat levert dan weer een bijzondere situatie voor Noord-Ierland op, dat zich hoewel ‘Brits’ wel aan de EU-regelgeving moet houden. Zou de EU nog verder gaan schuiven met de deadline, of de regelgeving soepel gaan toepassen? Als dat gebeurt – met name het laatste scenario – kun je het idee wellicht als mislukt beschouwen.