20.6 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Streaming Audio Streaming Amazon Music verhoogt prijzen in VS en VK

Amazon Music verhoogt prijzen in VS en VK

0
Amazon Music verhoogt prijzen in VS en VK

Langzaam aan wordt streamen duurder. Inmiddels zijn de meeste streamers de ‘magische’ grens van een tientje per maand voorbij; Amazon volgt de trend.

Vanaf komende maand betalen gebruikers van Amazon Music $1 (£1) meer voor hun abonnement. Daarmee lijkt Amazon gelijk op te willen trekken met Apple Music die vorig jaar al een prijsverhoging doorvoerden. Daarmee blijven alleen Tidal en Spotify nog over als het gaat om abo’s onder dat ‘magische tientje’ per maand. Omdat alle andere streamers hun prijzen al eerder verhoogden, zullen deze beide ongetwijfeld ook volgen. Wanneer is afwachten. De economische malaise is de oorzaak van de ellende. Spotify heeft al aangekondigd nog deze week met ontslagen te starten. Ook opvallend is dat de ooit met veel tamtam aangekondigde lossless streams daar nog altijd niet beschikbaar zijn. En wellicht ook nooit meer gaan komen.

Losse albums en tracks kopen

Wordt het misschien toch tijd om (weer) te gaan investeren in aanschaf van hi-res albums en tracks, zoals bijvoorbeeld mogelijk via HDTracks? Onder de streep duurder, maar u koopt dan wel iets dat u (nemen we aan) écht mooi vindt en altijd van u blijft.