11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi ElectroglaZ geleidend glas

ElectroglaZ geleidend glas

0
ElectroglaZ geleidend glas

Een nieuw soort glas met de naam ElectroglaZ is ontstaan uit een samenwerking tussen Zytronic en Pilkington, en maakt bijzondere toepassingen mogelijk.

ElectroglaZ bestaat uit lagen glas, die lagen zijn deels geleidend en deels niet geleidend. Op die manier kunnen low power-apparaten (volgens de ontwikkelaars alles onder de 50 Volt) van energie voorzien worden zonder dat ontsierende draden achter het glas nodig zijn. Waardoor elektrische en elektronische componenten geheel vrij opgehangen kunnen worden in een stuk glas. Ideaal voor bijvoorbeeld interactieve vitrinekasten in een museum, de medische wereld en zeker ook voor thuis. Voor laatstgenoemde categorie is een concept-radio bedacht die simpelweg op een glasplaat is gemonteerd. En inderdaad: geen snoertje te zien!