JBL Stage XD serie, ook voor buiten

0
JBL

Nu we zelfs in januari temperaturen van rond de 20 graden halen, is een buitenspeaker als de JBL Stage XD-serie een interessante optie.

Met warmere en warmere winters wordt het steeds interessanter om ook buiten van een goed stuk muziek te kunnen genieten. Al was het maar voor bij een ‘winter’-barbecue. Vanzelfsprekend moet een buiten luidspreker bestand zijn tegen alle elementen maar vooral ook goed klinken. ‘Vandaag introduceren we daarom JBL’s antwoord op de toenemende vraag naar compacte, kwalitatief hoogwaardige en strak ogende luidsprekers die zich zowel binnen als buiten prima op hun plek voelen. De JBL Stage XD series IP67 gecertificeerde luidsprekers’, zo laat importeur Reference Sounds weten.

Binnen of buiten

‘Wie ons Experience Center bezocht tijdens de JBL dagen in september heeft al kennis kunnen maken met de prototypes maar nu zijn ze dan ook echt leverbaar. De JBL Stage XD-5 en JBL Stage XD-6. Twee luidsprekermodellen die zich perfect in laten passen in Custom Install projecten of als On-Wall oplossing in een woonkamer situatie. Binnen of buiten. In de woonkamer of het zwembad. Letterlijk zelfs want met zijn IP67 certificering kan je rustig een paar baantjes trekken zonder dat hij daarvan in de war raakt. Ondergedompeld tot maximaal 1 meter diepte kan de Stage XD 30 minuten zijn adem inhouden en daarna vrolijk verder spelen. Daarmee is hij gegarandeerd voor de meest extreme klimaatwisselingen en dus een ideale partner voor buiten. Mocht er dan toch onverhoopt iets defect raken dan is hij nog reparabel ook’, zo lezen we verder in de aankondiging.

Aanstuurbaar met bescheiden vermogen

Reference Sounds vervolgt: ‘Waar de Stage XD serie wat ons betreft echt in uitblinkt is zijn klank. De HDI Waveguide rond de 25mm Aluminium Dome tweeter is superfris maar niet scherp en zet samen met de Polycellulose woofer een breed en heel energiek geluidsbeeld neer. De Stage XD-5 is de compactste van het stel en voorzien van 130mm (5,25”) driver voor de midden en lage tonen. In de grotere Stage XD-6 vallen die voor rekening van een 160mm (6,5”) driver die daarmee vanzelfsprekend net wat meer body heeft. Het rendement is relatief vriendelijk waardoor je ook met een wat bescheiden versterkervermogen al veel muziek kan maken’.

Ook voor horeca en terras

De speakers ogen bescheiden maar strak en zijn met de bijgeleverde muurbeugel zeer flexibel monteerbaar. ‘Leverbaar in wit en zwart kunnen wij ons de Stage XD modellen ook prima voorstellen in horeca toepassingen, op het terras of gewoon in huis. Het zijn zeker gezien hun fijne, dynamische klankkarakter veel meer dan buitenspeakers’ zo meldt het persbericht over de nieuwelingen.

Adviesprijs van de Stage XD-5 is €599,- per set en €749,- per set voor de Stage XD-6.