14.2 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Versterkers Eindversterkers McIntosh MC451 AC monoblok

McIntosh MC451 AC monoblok

1

McIntosh heeft het nieuwe hybride MC451 AC monoblok aangekondigd, speciaal ontwikkeld voor bi-amping.

De nieuwe McIntosh MC451 AC weegt maar liefst 60 kilo en is volgens de fabrikant specifiek ontworpen voor speakers die bi-amping-capabel zijn. Inwendig treft u een buizenversterker met een maximaal vermogen van 150 Watt maximaal aan, en een transistoreindtrap met een maximaal vermogen van 300 Watt. Daarbij is voorzien in een Autoformer, die de buizentrap z’n vermogen onafhankelijk van de gekoppelde speakerimpedantie af laat leveren. De buizenversterker – opgebouwd rondom vier KT-88 buizen – is bedoeld voor aansturing van de midden- en hogetoners, terwijl de transistoren de lagetoners voor hun rekening nemen. Goed van pas komt daarbij het in de McIntosh MC451 AC aanwezige scheidingsfilter. Het blok kost €18.490.

CES Innovation Awards 2023 honoree

We hebben deze versterker al eens eerder onder de aandacht gebracht, maar de levering ervan is – in ieder geval in de VS en Canada – deze maand begonnen. Daarnaast heeft de nieuweling het predicaat ‘CES Innovation Awards 2023 honoree’ verworven. Redenen genoeg om ‘m dan nog maar eens in het zonnetje te zetten!

1 REACTIE