14.2 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Muziek Muzieksector lanceert Taskforce GO!

Muzieksector lanceert Taskforce GO!

0
Muzieksector lanceert Taskforce GO!

De Muzieksector heeft Taskforce GO! voor veiligheid en inclusie tijdens Eurosonic Noorderslag gelanceerd.

Tijdens ESNS in Groningen is de Taskforce GO! gelanceerd, een initiatief van diverse spelers in de muzieksector. De taskforce heeft als doel om een veilig en inclusief werkklimaat te realiseren voor iedereen die werkzaam is in de Nederlandse muzieksector. Aanleiding voor de oprichting was de uitzending van Boos! in januari 2022 over de misstanden bij The Voice of Holland en de open brief van 29 zangeressen over grensoverschrijdend gedrag in de muzieksector. In 2022 heeft de taskforce een verkennend onderzoek gedaan onder 50 mensen werkzaam in de Nederlandse muzieksector. Hierin werd het beeld van onveiligheid en uitsluiting in de muzieksector bevestigd.

Grootschalig onderzoek

Om de omvang van het probleem goed in kaart te brengen en om te weten waar specifieke knelpunten liggen, geeft Taskforce GO! deze maand opdracht tot een grootschalig onderzoek onder mensen werkzaam in de muzieksector. Daarnaast is er een gedragscode opgesteld die breed verspreid wordt en worden er workshops en video’s ontwikkeld die mensen en organisatie helpen om te werken aan een veilig(er) werkklimaat. Voor het melden van misstanden en het ontvangen van de juiste hulp is de Taskforce GO! aangesloten bij het meldpunt Mores Online. Heb je te maken (gehad) met grensoverschrijdend gedrag, dan kom je via Mores in contact met een vertrouwenspersoon.

Veiligheid en inclusie

Annabel Heijen, voorzitter Taskforce GO!: “We hebben in Nederland een geweldige muzieksector. Een heel netwerk van makers, producenten, uitgevers, scholen, podia, festivals en nog veel meer. Wij willen dat iedereen zich hierin veilig voelt. We werken aan bewustwording, maar we bieden ook concrete tools waarmee iedereen in de sector kan werken aan veiligheid en inclusie. Want die twee gaan hand in hand.”