20.6 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Accessoires Pangea Audio presenteert Premier XL kabels

Pangea Audio presenteert Premier XL kabels

0
Pangea Audio presenteert Premier XL kabels

Het Amerikaanse Pangea Audio produceert eigen audiobekabeling, het nieuwe vlaggenschip zijn de Premier XL-kabels.

De nieuwe serie Premier XL-kabels van Pangea Audio bestaat uit een gebalanceerde XLR-kabel en een RCA-RCA-kabel. Ze werden ontworpen in samenwerking met Jay Victor, een van de grote namen als het gaat om bedenken van analoge en digitale audiosnoeren. De beide nieuwe kabels beschikken intern over meerdere geleiders van verschillende diameter, waarbij onder meer gebruik gemaakt wordt van ‘Cardas Grade one Copper Conductors’ en meer. Zo treft u in de XLR-interconnect (bovenaan in de screenshot te zien) drie onafhankelijk geïsoleerde geleiders aan, verpakt  in een uit drie lagen bestaande afscherming. Het geheel is verpakt in een PE air tube-isolatie met koolstof die voor een volgens de fabrikant extra integriteit van het signaal moet zorgen. Leverbaar in lengten van 0,6, 1, 1,5, 2, 3, 5, 7,5 en 10 meter.

RCA-RCA

De RCA-RCA interconnect is eigenlijk volgens hetzelfde principe opgebouwd, met wederom die drie lagen afscherming en PE met daarin verwerkt koolstof. Net als de XLR-kabel treft u ook hier vergulde contactpinnen aan. Verkrijgbaar in dezelfde maatvoeringen als de hierboven genoemde XLR-kabel.

De prijs voor de Pangea Audio XLR-kabel ligt afhankelijk van de lengte tussen $149,95 en $799,95. De prijs van de RCA-RCA-kabel loopt van $129,95 tot en met $799,95.