17.7 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Netwerk NAS Synology introduceert DS223

Synology introduceert DS223

0
Synology introduceert DS223

Synology presenteert de nieuwe DiskStation DS223 met 2 sleuven, bedoeld voor essentiële gegevens voor thuisgebruik en kleine kantoren.

De DS223 is uitgerust met het veelzijdige besturingssysteem Synology DiskStation Manager (DSM) en wordt geleverd met een compleet pakket intuïtieve gegevensbeheeroplossingen die thuisgebruikers kunnen gebruiken om grip te krijgen op hun groeiende datavolumes.

“De hoeveelheid gegevens die we dagelijks genereren blijft in een ongekend tempo groeien, dus de behoefte aan effectief bestandsbeheer is groter dan ooit,” vertelt Michael Wang, Product Manager bij Synology. “De DS223 is de ideale oplossing voor thuisgebruikers die hun gegevens slim willen beheren met een gecentraliseerd, uitgebreid platform dat veel verder gaat dan alleen opslag.”

Privécloud om gegevens eenvoudig te ordenen en delen

‘Met de DS223 kunnen gebruikers bestanden vanuit verschillende bronnen samenbrengen in hun eigen privécloud, waardoor ze hun data gemakkelijk vanaf elk apparaat kunnen raadplegen en beheren. Met een bruto opslagcapaciteit tot 36 TB(1) hebben gebruikers volop ruimte om al hun documenten, media en andere bestanden op één veilige locatie op te slaan’, aldus de fabrikant.

Fotobeheer en meer

Synology Photos, speciaal ontworpen voor multimediabestanden, maakt het – zo schrijft Synology – ‘eenvoudiger om bestanden te ordenen met automatische sorteermogelijkheden. Dankzij veilige deelopties kunnen gebruikers hun digitale herinneringen eenvoudig delen met familie en vrienden, terwijl ondersteuning voor RAW-bestanden ze helpt bij hun professionele creatieve werk. De mogelijkheid om de DS223 te integreren met populaire cloudopslagservices zoals Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive, stelt gebruikers in staat om bestanden te synchroniseren naar en vanuit de cloud. Alles bevindt zich dus op één plek en gebruikers zijn volledig eigenaar van hun gegevens’.

Back-ups

De DS223 kan dienen als bestemming voor realtime of geplande back-ups van bestandsmappen om deze effectief te beschermen tegen ransomware en onbedoelde verwijdering. Op mobiele apparaten kunnen gebruikers Synology Photos instellen om automatisch mappen en video’s naar hun privécloud te uploaden voor continue bescherming. Back-ups en andere gegevens op de server worden beveiligd dankzij het Btrfs-bestandssysteem, dat verschillende technologieën gebruikt om beschadiging van gegevens te voorkomen en gebruikers te voorzien van de mogelijkheid bestanden terug te zetten naar een eerdere versie als er een aanval of onbedoelde wijziging plaats heeft gevonden.

Ingebouwde back-upoplossingen op de DS223 zelf bieden aanvullende bescherming. Van het volledige systeem (inclusief gegevens, configuraties en geïnstalleerde pakketten) of specifieke gedeelde mappen kunnen back-ups worden gemaakt naar diverse bestemmingen. Ook is vrijwel continue bescherming beschikbaar via snapshots die elders gerepliceerd en snel hersteld kunnen worden.

Een intuïtief bewakingssysteem voor een veiligere omgeving

In combinatie met Synology Surveillance Station wordt de DS223 een volwaardig videomanagementsysteem dat videobeelden lokaal opslaat voor maximale privacy. Met flexibele ONVIF-ondersteuning en meer dan 8.300 compatibele IP-camera’s is – zo belooft de fabrikant ‘het systeem eenvoudig te installeren en geschikt voor elke locatie. De oplossing ondersteunt meerdere platforms dankzij krachtige clients voor Windows en Mac, en handige mobiele apps waarschuwen direct als potentieel gevaarlijke situaties zich voordoen, zodat gebruikers snel in actie kunnen komen’.

Beschikbaarheid

De DS223 is per direct verkrijgbaar via Synology-partners en -resellers. Bezoek de productpagina voor uitgebreide informatie. De adviesprijs is €289,19 (inclusief BTW) / €239 (exclusief BTW).

(1) Bruto capaciteit. De bruikbare opslagcapaciteit kan variëren, afhankelijk van het aantal gebruikte schijven en de RAID-configuratie.