15.5 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoonversterkers Auris HA-2SE+ buizen-hoofdtelefoonversterker

Auris HA-2SE+ buizen-hoofdtelefoonversterker

0
Auris HA-2SE+ buizen-hoofdtelefoonversterker

De nieuwe Auris HA-2SE+ is een op buizen gebaseerde, gebalanceerde hoofdtelefoonversterker waarmee u ook solo kunt genieten van de ‘buizenklank’.

Buizen blijven – zoals we natuurlijk al eerder met enige regelmaat schreven – in een warme belangstelling staan. Zeker niet mainstream, maar er is een vaste schare fans van die de specifieke klank van een buizen(voor)versterker zeer weet te waarderen. Zij kunnen nu hun hart ophalen aan de hoofdtelefoonversterker Auris HA-2SE+, waarin u vier Ei PL95 pentode vermogensbuizen (NOS, zelfs) aantreft alsmede een ECC81 dual-triode ingangsbuis. De van vitaal belang zijnde transformatoren in een buizenversterker zijn door Auris met de hand gewikkeld op op een dubbele C-kern. Dat moet leiden tot een lineaire karakteristiek in het hele audiospectrum.

Impedantie-selector

Qua uitgangen staan een 6,3 mm ongebalanceerde en een 4-pin gebalanceerde aansluiting beschikbaar. Verder is er een impedantie-selector aanwezig; kies uit 50, 150, 300 en 600 Ohm. Wat ingangen betreft is er keuze uit lijn- en (gebalanceerde) XLR-aansluitingen. De Auris HA-2SE+ kost €2399.