Final ZE8000 in-ear

0
Final

Het Japanse Final heeft zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd, in de vorm van de ZE8000 in-ear; draadloos en voorzien van ANC.

Gezien de prijs van $349 concurreren de nieuwe Final ZE8000 in-ears vooral met dingen als de Apple AirPods Pro (2) en gelijk geprijsde soortgenoten. Final zegt meer te bieden, waaronder ‘8K’-geluid. Dat is volgens de fabrikant het samenspel tussen driver, DSP en versterker in de dopjes. In plaats van de focus te leggen op alleen het finetunen van specifieke frequenties, wordt het tijdselement van het geluid nauwkeurig gekalibreerd met de DSP, zo meldt Final. Er wordt een 13 mm driver ingezet, gekoppeld aan een klasse AB-versterker in elk dopje. Aan de draadloze kant wordt Bluetooth 5.2 ondersteund, inclusief de codecs aptX, aptX Adaptive en AAC plus natuurlijk SBC. ANC met vier standen completeert het geheel.