12 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Spin-Clean International platenwasser

Spin-Clean International platenwasser

0
Spin-Clean International platenwasser

Geen vinylgebruiker ontkomt er eigenlijk aan: z0 af en toe eens wassen van platen. Spin-Clean bewijst dat dit geen kostbare aangelegenheid hoeft te zijn.

Vinyl heeft de akelige eigenschap stofdeeltjes als een magneet aan te trekken. Uiteindelijk zal iedere plaat dan ook nodeloos gaan tikken, ruisen en (of) kraken. De oplossing voor dat euvel is reinigen. Bijvoorbeeld met de Spin Clean International platenwasser, alweer aanbeland bij MKII. Deze keer eens geen complex elektronisch aangestuurd apparaat maar een vrij simpel handbediend systeem. De platenwasser is volgens de fabrikant gericht op een jonger publiek aan vinylliefhebbers. Waarbij geldt dat het overgrote deel van platenkopers – in ieder geval in de VS – in de leeftijdsgroep 18…34 jaar valt. Veel van die jonge kopers speelt tenminste een deel van de collectie nooit af om ze in maagdelijke conditie te houden.

Eenvoudig in gebruik

En daar komt die platenwasser dan weer van pas; wellicht trekt het een deel van de liefhebbers over de streep om toch ook eens te gaan luisteren naar hun aanwinsten. Het apparaat beschikt over eenvoudig te installeren rollers voor 7, 10 en 12 inch platen. Bassin en borstel completeren het geheel. Ten opzichte van het voorgaande model zijn tal van verbeteringen doorgevoerd. De Spin Clean platenwasser kost $79,99