20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi CD-spelers TAGA Harmony TCD-50 cd-speler

TAGA Harmony TCD-50 cd-speler

9
TAGA Harmony TCD-50 cd-speler

TAGA Harmony heeft de nieuwe cd-speler TCD-50 uitgebracht, met voldoende features om liefhebbers van ‘t zilveren schijfje gelukkig te maken.

Het kloppend hart van de nieuwe TAGA Harmony TCD-50 wordt gevormd door de ESS Sabre ES9018 Reference DAC, voorzien van Hyperstream II-architectuur en Time Domain Jitter Eliminator. Althans, dat is het kloppend hart aan de elektronische kant. Vanzelfsprekend heeft de Poolse fabrikant ook aandacht besteed aan de centrale spil aan de mechanische kant. In het loopwerk treft u onder meer een tweepolig ‘fully differential Phase Bessel’-filter aan. Een stevige en overgedimensioneerde ringkerntrafo van 35 Watt zorgt voor meer dan voldoende ademruimte aan de voedingskant.

Uitgangen

Qua interne bekabeling voor de uitgangen is overal gekozen voor OFC (ofwel zuurstofvrij) koper. Vergulde RCA- en XLR-aansluitingen komen prima van pas aan de ‘gebruikerskant’. Naast XLR gebalanceerd en RCA ongebelanceerd treft u ook nog een optische en een coax-digitale uitgang aan. Praktisch is verder de hoofdtelefoonuitgang met volumeregeling. De prijs van de TAGA Harmony TCD-50 valt alleszins mee: $444 ex BTW.

9 REACTIES

  1. Weergavekwaliteit is absoluut ‘n must. iedereen die alpha-audio.nl opzoekt is audiofiel. Vaak vergeet men dat de uitvoering van de muziek eigenlijk het belangrijkste is. Je hebt bijvoorbeeld ‘n installatie van >€100.000 en je hebt eindelijk die LP gevonden ‘Concerto voor neusfluit, doedelzak en draaiorgels’ ;-)) De solist en of dirigent bepaald de uitvoering en dat is dus het belangrijkste. Bijna iedereen wil het steeds beter en of meer. Mijn installatie zet de concertvleugel niet in de huiskamer, nee ik zit met Apple Music in de concertzaal. De Bösendorfer-concertvleugel klinkt niet in de huiskamer, net als ieder ander instrument alleen perfect in een concertzaal. Heb heel veel CD’s maar worden alleen maar gepakt als er geen internet is.
    Pas de akoestiek aan, zet luidsprekerboxen op de juiste plaats, vergeet vooral niet om de tweeters op oorhoogte te plaatsen. Hoe lager de weergave des te belangrijker de afstand zij- en achterwand.