18.1 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Accessoires TRPTK doet kabeltest

TRPTK doet kabeltest

0
TRPTK doet kabeltest

Het platenlabel TRPTK heeft een kabeltest uitgevoerd, waarbij voor opnamen verschillende kabelsets zijn gebruikt.

Kabels blijven een essentieel onderdeel in de setup van een betere hifi-installatie. Maar hoe zit het aan de opnamekant? TRPTK besloot dat eens uit te zoeken en testte diverse kabelsets: ‘Wij zijn bij TRPTK een kabeltest gaan opnemen vorige week, waarbij we 5 takes opnemen met telkens 2 verschillende sets microfoonkabels (XLR). Deze hebben we gerandomized en in een Google Form gezet. In hele korte woorden: Maken kabels nu echt een verschil? TRPTK heeft een blinde A/B-test opgezet tussen verschillende XLR-kabels tussen microfoon en AD-converter, en het is aan jou, de luisteraar, om aan te geven of je verschil hoort of niet. Een persoon wordt randomly gekozen en krijgt een jaar lang een abonnement op alle nieuwe downloads op resolutie naar keuze!’. Kortom: het is ook nog eens een interactieve luistertest waar u zelf aan mee kunt doen.

We komen nog uitgebreid terug op deze test. Voor nu kunt u alvast een (Engelstalig) verslag op deze plek lezen; ook zijn hier de testtracks te downloaden.