20.6 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Personal Audio Apple iOS 16.4: weg met omgevingsgeluid

Apple iOS 16.4: weg met omgevingsgeluid

0
Apple iOS 16.4: weg met omgevingsgeluid

iOS  en iPadOS 16.4 voor telefoons en tablets van Apple hebben een handige nieuwe feature aan boord: een omgevingsgeluidfilter.

iOS en iPadOS 16.4 bevatten vooral bugfixes en veiligheidsupdates, plus een sloot aan nieuwe emoji. En een aantal meer verborgen features. Een handige is een filter waarmee u tijdens het bellen omgevingsgeluid kunt weg laten filteren voor de ontvangende partij. Zelfs in een lawaaiige omgeving bent u dan nog prima verstaanbaar. De truc werkt – zo leert de ervaring – uitstekend. Mocht u juist het tegenovergestelde willen, ofwel het omgevingsgeluid juist door laten komen dan kan dat eveneens. Om gebruik te maken van de feature belt u iemand. Dat kan via de standaard telefoon-app, maar ook iets als Signal of Whatsapp. Sleep dan vanuit de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden, het Bedieningspaneel verschijnt vervolgens. Tik daarin op de nieuwe knop rechtsboven met de titel Modus, standaard op Standaard ingesteld. Tik op Stemisolatie voor filtering van omgevingsgeluid of Breed spectrum voor doorgifte ervan. Een soort configureerbaar ANC dus, maar dan voor de microfoon.