19 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Accessoires iFi Audio LAN iSilencer netwerkfilter

iFi Audio LAN iSilencer netwerkfilter

21
iFi Audio LAN iSilencer netwerkfilter

iFi heeft de Audio Lan Silencer uitgebracht, een apparaatje om uw netwerk keurig galvanisch gescheiden mee van ruis te ontdoen.

De iFi Audio LAN iSilencer moet volgens de fabrikant zorgen voor meer transparantie en dynamiek, alsmede een helderder hoog. En dat alles tezamen moet muziek dan levendiger en opener latenm klinken. U prikt het filter simpelweg tussen router, netwerk-switch of ethernetaansluiting in de muur, waarop u vervolgens bijvoorbeeld een streamer aansluit. Het filter haalt vervelende elektrische storingen uit het overgedragen signaal. Intern bestaat de dongle uit een afgeschermde stekker en ethernet-aansluiting, met daarin geïntegreerde aardaansluitingen. Dit apparaatje kost u – in tegenstelling tot meer esoterische oplossingen – trouwens de kop niet, u schaft het aan voor €89.

21 REACTIES

 1. Bij voorbaat excuses voor eventuele vertaalfouten, maar de discussie is actiever op uw .nl-pagina, dus ik dacht dat ik het hier zou posten.

  Ik heb twee IFI LAN iSilencers die ik op mijn LHY SW-8 heb aangesloten:
  – een naar de router, of beter gezegd naar de Netgear GS-108E die ik tussen de LHY en de router heb geplaatst
  – een naar mijn server, een Mac Mini met Roon/HQP

  Mijn streaming DAC, een Gustard R26, is rechtstreeks via een ethernetkabel aangesloten op de LHY.

  Elke iSilencer verbetert het geluid additief en het is niet subtiel. Verbeterde dynamiek, stillere achtergrond, meer uitgestrekte en gefocuste soundstage. Ik heb ze elders geprobeerd – aangesloten op de Netgear en de Mac, en de R26 gevoed, maar het beste resultaat tot nu toe is aangesloten op de SW-8, zoals ik beschrijf.

  Hoewel ze erg indrukwekkend zijn, bieden ze nog steeds geen perfecte galvanische isolatie, omdat ik nog steeds een licht – zij het nu veel verminderd – negatief effect (waas/licht afgeplatte dynamiek) kan horen van het inschakelen van wifi op de router. Moet FMC’s proberen, denk ik. Het werkt ook heel effectief om het geluid op dezelfde manier te verbeteren van mijn op het netwerk aangesloten tv die via een DDC wordt teruggekoppeld naar de R26. Het doet dit zo goed dat ik merk dat ik een van de iSilencers van de server naar de tv verwissel, wat lastig wordt. Ik overweeg om er nog een te kopen.

  IFI maakt een aantal geweldige producten en IME dit is er een van.

  Ik kijk uit naar uw test / beoordeling te zijner tijd.

 2. Ik gebruik al enige tijd de Pink Faun LAN Isolator en met veel plezier. Het verschil is dat alles stiller is, ik bedoel daarmee meer rust. Ik heb deze op aanraden van Jaap op het eindpunt gezet wat in mijn geval de Audio Acoustics Ambre is. Er is wel een behoorlijk prijsverschil daar de Pink Faun €179,= koste.

  Alpha Audio heeft nog een review gedaan van de Pink Faun en is in de volgende link nog te lezen.

  https://www.alpha-audio.nl/review/review-pink-faun-lan-noise-isolator/

  Ben erg benieuwd ook naar de bevindingen van de iFi daar deze fabrikant toch ook wel degelijke spullen maakt voor een vaak mooie prijs.

 3. Ik heb hem gekocht vandaag, zal van de week wel binnen komen. Of het werkt is altijd de vraag. Als hij niet werkt betekend niet dat hij niet werkt. Je netwerk kan al goed zijn en dus hoor geen verschil. Dit is weer zo’n bedrag dat het testen waard is anders in de verkoop of retour. Ik heb heel veel an iFi. Waar de AC filter niet voor mij werkte. Maar USB filter erg veel deed. Ook hun SMPS psu zijn zeer goed van instap tot aan hij flagship.

  • Met een switch is het netwerk al galvanisch gescheiden, maar nooit 100%. Deze iFi lijkt vooral in plaats van een switch bedoeld te zijn. Dan is de vraag of de iFi beter presteert dan een Netgear van 25 Euro. Dat weet ik niet, dus daar ga ik ook niet over speculeren. iFi verkoopt meestal geen onzin. Net zoals de Jitterbug van Audioquest ook daadwerkelijk een verschil maakt. Of je het geld waard vindt is een andere discussie.