10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Streaming Audio Software JPLAY muziekspeler voor iOS

JPLAY muziekspeler voor iOS

7
JPLAY muziekspeler voor iOS

De nieuwe JPLAY-app voor iOS is volgens de makers bedoeld om het onderste uit de kan qua geluidskwaliteit te halen in combinatie met netwerk-DAC’s en streamers.

JPLAY voor iOS zorgt voor integratie met Tidal, Qobuz en lokale content. U kunt daarbij kiezen om alle bronnen qua inhoud gescheiden te houden of alles in een gecombineerde library te zetten. De app moet helpen u op intelligente wijze nieuwe muziek te ontdekken, gebaseerd op uw smaak. JPLAY is volgens de makers zodanig ontworpen – gebruik makend van ‘extreme optimalisatie voor iOS’ – dat er zo min mogelijk dataverkeer tussen app en endpoint plaatsvindt. En dat – zo belooft het team achter de app – staat dan weer garant voor een vermindering van netwerk-ruis en een verbeterde geluidskwaliteit. Verder heeft het bedrijf ‘t JPLAY Certified Program aangekondigd, specifiek bedoeld voor hifi-fabrikanten die niet over hun eigen apps beschikken. Via het opgezette programma kunnen zij dan hun klanten alsnog voorzien van een uitgebreide mediaspeler-app.

7 REACTIES

  1. Dit persbericht suggereert dat het product een volwaardig alternatief is voor Roon maar in hoeverre dat klopt wordt niet duidelijk.

    Het aangekondigde JPLay Certified Program lijkt te willen concurreren met het Roon Raat protocol (dat desgewenst werkt met HQ Player). Maar of de beweerdelijk ‘extreme optimalisatie’ daarmee vergelijkbaar is, wordt niet duidelijk.
    Wel dat deze app niet universeel is, maar gericht op iOS. Waarom niet (ook) gekozen voor MacOS, Windows en Linux?

    De ambitie om ook de Library functie op die van Roon te laten lijken is voor een hardware producent, met ervaring beperkt tot eigen drivers, in deze relatief kleine markt die al veel aanbieders kent, hoog gegrepen. Dat maakt het voor potentiële gebruikers en fabrikanten die kiezen voor JPlay certified m.i. een riskante investering.

    Ik zie daarom graag verder onderzocht of en zo ja waarmee dit product zich echt onderscheidt.