18.1 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Fabrikanten Audio Research kampt met tegenwind

Audio Research kampt met tegenwind

0
Audio Research kampt met tegenwind

Er is ‘iets’ gaande rondom Audio Research. Wat precies is zelfs importeur Reference Sounds niet duidelijk, want de fabrikant zelf meldt niets.

Er circuleert een in wat complexe juridische termen gefotografeerde brief online met in de hoofdrol Audio Research. Daarin wordt vermeld dat het bedrijf in (onder?) ‘receivership’ is geplaatst. Een term die veel vraagtekens oproept, ook bij Amerikanen. Niet helemaal verwonderlijk, want het blijkt een juridische constructie te zijn van de staat Minnesota. Feitelijk komt ‘t er op neer – zo lezen we hier in een uitleg van Part-Time Audiophile dat er een soort van ‘schoonmaakbedrijf’ is aangesteld dat alle financiële lijken uit de kast trekt en opruimt. Dit gebeurt doorgaans voorafgaand aan een verkoop. Het is dus serieus genoeg voor deze receivership-constructie, maar (nog?) niet ernstig genoeg voor een faillissement en/of onder curatele-stelling. En vooral bedoeld om vervelende verrassingen voor een eventuele koper te voorkomen, een nette oplossing dus eigenlijk!

Audio Research
De bewuste brief betreffende het ‘receivership’ van Audio Research.

Onduidelijkheid troef

Dat het bedrijf in receivership-stand is gezet, betekent ten eerste dat er waarschijnlijk iets mis is met de (financiële) bedrijfsvoering van Audio Research, waarvoor nu een oplossing wordt gezocht. Daarnaast kan ook geconcludeerd worden dat na deze ‘schoonmaakactie’ het bedrijf al even waarschijnlijk in de verkoop gaat. Probleem is dus, dat Audio Research zelf totaal niets meldt, vooralsnog is het daar ‘business as usual’. En dat maakt het precies inschatten wat er nu precies gaande is erg moeilijk voorlopig.

Audio Research
Wat ‘receivership’ precies inhoudt leest u in dit artikel van https://parttimeaudiophile.com/2023/05/02/audio-research-in-trouble-announcements/

Communicatie importeur Reference Sounds

Ook de importeurs van Audio Reserach is niet duidelijk wat er precies mis is met de fabrikant. Importeur Reference Sounds meldt er het volgende over:

‘Beste vrienden van Audio Research,

Zoals jullie wellicht gelezen hebben is Audio Research met enige onzekerheid getroffen. Wij zijn echter positief over de verwachte uitkomst van deze recente ontwikkelingen en zien uit naar een mooie toekomst met Audio Research. Daarbij zullen wij de continuïteit van Audio Research gedurende deze overgangsfase uiteraard waardborgen en kunnen wij melden dat;

• De klantenservice vanuit Minnesota gewoon actief is

• De serviceafdeling bezig is met het repareren en verzenden van producten

• Productie actief is met het bouwen van nieuwe producten en het ontvangen van onderdelen

• De verkoopafdeling bestellingen aanneemt

• Producten worden verzonden

In afwachting van formele berichtgeving vanuit Audio Research willen wij liefhebbers en bezitters van dit iconische merk dus geruststellen en melden dat Audio Research gewoon verder bouwt aan de volgende decennia van High End Audio producten. Inclusief mannen als Dave Gordon en Warren Gehl die de hart en ziel vormen van dit prachtige buizenversterker merk.

Team Reference Sounds’

Kortom: afwachten dus voor iedereen.