13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Streaming Audio Streaming BNR: Boekestijn & De Wijk en de nieuwe wereldorde

BNR: Boekestijn & De Wijk en de nieuwe wereldorde

0
BNR: Boekestijn & De Wijk en de nieuwe wereldorde

Boekestijn & De Wijk duiken het theater in en voorspellen hoe de nieuwe wereldorde vorm krijgt. En dat ziet er niet altijd goed uit, zo meldt BNR.

‘Sinds de Middeleeuwen hebben we de wereldorde zestien keer zien veranderen. De zeventiende keer vindt nu onder onze ogen plaats. Niemand kent de toekomst precies, maar een beetje weten wat er op ons afkomt is nuttig en leerzaam. Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk duiken daarvoor het theater in. In een inspirerende en confronterende voorstelling voorspellen zij samen met top-experts én het publiek de toekomst op zes belangrijke thema’s. Natuurlijk allemaal onder leiding van Hugo Reitsma. Net als in de ontzettend populaire dagelijkse podcast geen vrolijke kost. Maar het geeft wel inzicht in de toekomst die voor ons ligt’, zo meldt BNR.

Vele vragen

In de voorstellingen komen vragen als ‘Hoe ziet die nieuwe wereldorde eruit in militair opzicht?’,  ‘Welke impact hebben klimaatverandering en technologie daarop?’ en ‘zullen economische factoren die toekomst bepalen of doen bijvoorbeeld demografische ontwikkelingen dat?’. Boekestijn en De Wijk gaan geen belangrijk thema uit de weg en voorspellen hoe de toekomst eruitziet.

Megatrends

Zo stelt Arend Jan Boekestijn dat de problemen uit het oosten komen; “Ik voorspel dat China Taiwan níet durft in te vallen. Maar als China een maritieme blokkade start in Verre Oosten ontstaat er wél een mondiale economische crisis die factor 10 groter is dan Oekraïne crisis”.
En Rob de Wijk voorspelt dat dat we ons in West-Europa schrap kunnen zetten: “Demografische tendensen zijn grote megatrends. Het aantal vluchtelingen en migranten dat onze kant opkomt zal veel groter zijn dan we nu denken. Dit leidt tot een voortdurende crisissfeer waardoor de maatregelen steeds draconischer worden. We moeten vooral kijken naar subsahara Afrika.

Discussie met experts en publiek

Top experts delen hun toekomstvisie met de heren en gaan met open vizier de discussie aan met Arend Jan, Rob, Hugo én het publiek. ‘De best beluisterde podcast van Nederland zoekt maar wat graag haar publiek op en dat mag meepraten, stemmen en natuurlijk vragen stellen.
De voorspellingen van Boekestijn en De Wijk en hun gasten worden vastgelegd en bewaard voor de toekomst. Over een jaar leggen de heren dan ook verantwoording af bij het publiek, zo meldt BNR.

Voorstellingen:

  • 17 mei De Kom, Nieuwegein
  • 23 mei Spot, Groningen
  • 27 mei Chassé Theater, Breda
  • 3 juni DeLaMar, Amsterdam
  • 9 juni Luxor Theather, Rotterdam
  • 12 juni Circustheater, Scheveningen
  • 18 juni Theater De Spiegel, Zwolle

Kaarten te verkrijgen bij de theaters of alhier.