14.2 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Streaming Audio Streaming BNR podcast ‘Van Bekhovens Britten’

BNR podcast ‘Van Bekhovens Britten’

0
BNR podcast ‘Van Bekhovens Britten’

BNR heeft een nieuwe serie podcasts voor u klaar staan, onder de titel ‘Van Bekhovens Britten’, met wekelijks nieuwe afleveringen.

In de nieuwe podcast ‘Van Bekhovens Britten’ van BNR bespreken presentatoren Lia van Bekhoven en Connor Clerx de belangrijkste nieuwsonderwerpen en de grootste ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. Scherpe analyses, een flinke portie humor en diepgaande gesprekken. Elke week bekijken Lia en Connor in Van Bekhovens Britten de huidige situatie in het land dat momenteel te maken heeft met tanende welvaart, invloed en macht. De podcast biedt een unieke kijk op de politieke, economische en culturele ontwikkelingen van ons buurland. Hoe gaan ‘gewone’ Britten, voor zover die bestaan, hier allemaal mee om?

Gevolgen van Brexit steeds voelbaarder

De gevolgen van de beslissing om uit de EU te stappen worden steeds duidelijker. Hoge inflatiecijfers, leveringsproblemen en er lijkt een race gaande tussen Noord-Ierland en Schotland om zich als eerste af te scheiden van het VK. Hoelang blijft het Koninkrijk nog verenigd? Ook de binnenlandse politieke stand van zaken wordt besproken. De Conservatieve Partij levert nu al dertien jaar de premier. Komt daar na Rishi Sunak een einde aan? En wat gaat er met de Britse monarchie gebeuren onder King Charles, nu de populariteit van het Koningshuis op een dieptepunt staat?

Lachen mag

Lia van Bekhoven: “Ik blijf dagelijks zitten met zoveel verhalen, ontwikkelingen, gebeurtenissen die soms het nieuws niet halen en toch veelzeggend zijn, of die meer duiding behoeven dan de doorsnee 4 minuten op de zender. In de podcast zullen we deze onderwerpen op een losse, persoonlijke manier behandelen. Plus: er mag gelachen worden.”

Luister elke woensdag naar een nieuwe aflevering van ‘Van Bekhovens Britten’ via Spotify, Apple Podcasts, de website van BNR en de BNR app. Abonneren op de reeks kan eveneens.