Tannoy Stirling III LZ Special Edition

0
Tannoy

Tannoy heeft z’n nieuwe Stirling III LZ Special Edition uitgebracht als eerbetoon aan de III LZ (Monitor Red) uit de jaren zestig.

Het heeft even wat jaren geduurd, maar Tannoy heeft weer eens een nieuwe speaker uitgebracht. Dat de Stirling III LZ Special Edition klassiek oogt mag geen wonder heten, hij borduurt voort op de III LZ die in de jaren zestig van de vorige eeuw verscheen. Onder de motorkap treft u vanzelfsprekend moderne techniek aan. Waaronder de 10 inch Dual Concentric Alnico Magnet-driver, een uitvinding van Tannoy zelve en ook alweer stammend uit 1947. Samen met een tweeter gemaakt van een aluminium-magnesium legering moet dit volgens de fabrikant voor een echte puntbron zorgen die het complete frequentiebereik vanuit dat ene punt ten gehore weet te brengen. De speaker is verkrijgbaar in walnootfineer met een nylon speakerdoek. Ergens in de komende maanden leverbaar, voor een prijs van $12500 per paar. Op de website van de fabrikant is op moment van schrijven nog niets te vinden over de nieuweling.