21.5 C
Haarlem
dinsdag, september 26, 2023
Home Geen categorie Cisco lanceert Videoscape Unity

Cisco lanceert Videoscape Unity

0
Cisco lanceert Videoscape Unity

NIEUWS – De CES is gestart en dat betekent een stortvloed aan nieuwe producten en diensten. Cisco laat in Vegas het Videoscape Unity platform zien. Een cloudgebaseerde dienst voor live-tv en cloud-dvr (digital video recording).

Cisco Videoscape Unity
Het nieuwe Videoscape Unity van Cisco maakt het mogelijk overal en altijd tv te kijken én op te nemen.

Met Videoscape Unity is het mogelijk om online content (streaming tv en video diensten) te bundelen en op meerdere schermen terug te kijgen. Ook buiten het huis. En om het nog beter te maken: u kunt het ook opnemen. Volledig in ‘de cloud’. Oftewel op een server van Cisco en niet bij u op een harder schijf thuis.

Tot nu was het mogelijk om overal en altijd tv te kijken. Maar met on demand is dat niet mogelijk. Cisco gaat met Videoscape Unity verder door ook on demand door te sturen naar andere apparaten dan de tv thuis. Denk aan een tablet of smartphone. En ook buiten uw eigen netwerk. En dat is een behoorlijk interessante toevoeging.

Wat hebt u nodig voor Videoscape Unity? Allereerst een digitaal abonnement. Helaas zegt Cisco hier niets over. We weten dus nog niet of deze technologie ook in Nederland werkt. En behalve digitale tv (met eventueel aanvullingen in de vorm van HBO of Film 1) hebt u nog een kastje van Cisco nodig. Daar zijn diverse smaken in. U vindt de lijst met Cisco Videoscape Unity-clients hier.