donderdag, december 7, 2023
Home Hi-Fi ELAC Elegant BS 312.2 luidspreker

ELAC Elegant BS 312.2 luidspreker

0
ELAC Elegant BS 312.2 luidspreker

Met de gloednieuwe ELAC Elegant BS 312.2 zet de fabrikant een volgende stap in de traditie van deze serie, met nog weer meer verbeteringen aan boord.

Importeur-distributeur Servi-Q verwoordt de geschiedenis van de ELAC Elegant-speakers mooi: ‘In 1995 begon de reis van het meest succesvolle ELAC-model ooit met de Elegant 305. Gedurende de jaren heeft deze luidspreker een ontwikkeling doorgemaakt vergelijkbaar met die van de Porsche 911. Het voortdurend verbeteren van een succesvol model is door beide merken als een ware kunst verheven’. Maar feitelijk is er slechts één ding écht gebleven ten opzichte van die allereerste: de aluminium behuizing. Onder de motorkap werd per versie veel gewijzigd, verbeterd. De nieuwe ELAC Elegant BS 312.2 is wat dat betreft alvast geen uitzondering.

Steeds de nieuwste stand van zaken

De Elegant-serie heeft alle versies van de huiseigen Jet tweeter aan boord gehad, terwijl ook de drivers zelf steeds weer vernieuwd werden. Inmiddels zien we in de ELAC Elegant BS 312.2 de huidige generatie aluminium sandwich-kristalconus terug. Ook de nagelnieuwe JET 6 is nagenoeg vanzelfsprekend van de partij. De woofer heeft een grotere spreekspoel en nog krachtiger magneet gekregen en voor het eerst zijn er bi-wiring luidsprekerterminals toepast.

Servi-Q: ‘Als een luidspreker absoluut klein moet zijn en audiofiele eigenschappen een must zijn, kom je bij deze Elegant BS 312.2 uit. Zijn bijnaam van het A4-tje maakt duidelijk wat het formaat is. Kopers van dit type luidspreker zijn vaak ook designbewust. Met de introductie van de Elegant BS-312.2 komen er ook veel accessoires beschikbaar, die ook op alle voorgangermodellen te gebruiken zijn!’.

Naar eigen wens en voorkeur

De Elegant BS 312.2 wordt zonder fronten/grils geleverd. Voor de persoonlijke touch kunt u kiezen uit een metalen gril of magnetische grils in 8 verschillende kleursamenstellingen. Er komt zelfs een tool beschikbaar om het design van het stoffenfront zelf te ontwerpen. Verder is een aluminium Base beschikbaar die is voorzien van rubber dempingsmateriaal, ideaal als de luidspreker op een meubel wordt geplaatst. Deze Base kan ook dienen als stelvlak op de ELAC LS 60 luidsprekerstandaard waarop de luidspreker stevig vastgezet kan worden.

U betaalt voor de ELAC Elegant BS 312.2 een bedrag van €899 per stuk.