woensdag, december 6, 2023
Home Personal Audio Geneva brengt Touring S+ radio annex Bluetoothspeaker uit

Geneva brengt Touring S+ radio annex Bluetoothspeaker uit

0
Geneva brengt Touring S+ radio annex Bluetoothspeaker uit

De nieuwe Geneva Touring S+ ziet eruit als een klassieke radio stammend uit vervlogen tijden. Maar het betreft een hypermodern exemplaar dat ook als Bluetoothspeaker kan fungeren.

Radio’s blijven toch nog altijd een beetje tot de verbeelding spreken. Ooit begonnen met via vonken morsecode op afstand overbrengen groeide het snel uit tot het allereerste massa-entertainmentsysteem. Uiteindelijk bereikbaar voor iedereen was ‘t decennia lang hét apparaat om overal en nergens vertier (of meer serieuze zaken) mee uit de ether te plukken. En radio bestaat nog altijd. Misschien iets minder prominent op de voorgrond aanwezig dankzij de vele inmiddels beschikbare alternatieven. Maar wel degelijk nog steeds ‘going strong’. De nieuwe Geneva Touring S+ oogt als een klassieker en straalt als het ware de hoogtijdagen van radio uit. Het inwendige voldoet echter aan moderne standaarden. Zo treft u er naast een FM-tuner ook een DAB-tuner in aan. En dankzij Bluetooth 4.1 is het desgewenst ook een Bluetooth speaker.

Compact

Een klasse D-versterker stuurt twee breedbanddrivers aan, bijgestaan door een passieve basradiator aan de achterkant van het toestel. Geneva heeft het geheel nauwkeurig op elkaar afgestemd wat voor een puik geluid moet zorgen. De S+ is heerlijk compact met afmetingen van 17 x 10 x 4,5 cm en schreeuwt er dan ook om om meegenomen te worden. De ingebouwde accu zorgt in volgeladen toestand voor 20 uur speeltijd. U kunt kiezen uit een zwarte, witte, cognag en rode leren afwerking. De prijs van de S+ bedraagt 200 Britse Ponden.