woensdag, december 6, 2023
Home Personal Audio Sangean PR-D17: radio voor visueel gehandicapten

Sangean PR-D17: radio voor visueel gehandicapten

0
Sangean PR-D17: radio voor visueel gehandicapten

Best een slim idee van Sangean: een radio speciaal bedoeld voor visueel gehandicapten. De nieuwe PR-D17 beschikt onder meer over spraak die helpt bij de bediening.

Sangean is een grote naam op het vlak van radio’s. De geschiedenis van het Taiwanese bedrijf gaat terug tot 1974; inmiddels is het uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste radiofabrikanten. Portable kortegolfontvangers zijn populair bij liefhebbers, vanwege de hoge kwaliteit en vele features. Ook heeft het merk een scala aan meer traditionele FM (al dan niet met DAB+ erbij) radio’s in het assortiment. Of ga voor een totaalpakket in de vorm van een internetradio, met support voor dlna enzovoorts. Sangean is verder huisleverancier aan Amerikaanse gevangenissen, daaraan worden speciale doorzichtige radio’s geleverd. Zo kan een dergelijk toestel niet als verstopplek voor illegale waar dienen. En nu is er de ‘klassieke’ FM/AM-radio PR-17, maar wel met een extraatje. Deze radio is namelijk speciaal gebouwd voor visueel gehandicapten.

RDS

Dat de Sangean PR-D17 geen standaardradio is, uit zich bijvoorbeeld in de extra grote bedieningsknoppen met voelbare 3D-pictogrammen. Of het display met fors uit de kluiten gewassen cijfers en letters. Nog mooier is de spraak waarmee de radio de gebruiker bijstaat. De babbelende radio kan bijvoorbeeld de gekozen frequentieband zeggen, alsmede de frequentie. Ook het programmeren van de ingebouwde wekker wordt door de spraakmodule een stuk makkelijker, zo belooft Sangean. Praktisch is verder de AUX-ingang voor het aansluiten van een externe signaalbrond. Vanzelfsprekend is ook gedacht aan een hoofdtelefoonaansluiting, daarmee luistert u in stereo. RDS staat eveneens paraat. De prijs valt mee: €129. Visueel gehandicapten krijgen desgewenst ook nog korting.