woensdag, december 6, 2023
Home Streaming Audio Synology onthult DiskStation Manager 6.2.2

Synology onthult DiskStation Manager 6.2.2

0
Synology onthult DiskStation Manager 6.2.2

Synology brengt de nieuwste update uit van DiskStation Manager (DSM) 6.2.2. Deze zorgt onder meer voor navigatie-optimalisatie voor gebruikers en betere systeemprestaties.

Synology heeft een update voor zijn NAS-besturingssysteem DSM uitgerold. Het is nog niet de langverwachte versie 7, maar een update voor versie 6.2. Hebt u een NAS van dit merk staan, dan is updaten zoals altijd de moeite waard. De laatste update levert weer een wat betere gebruikerservaring op en een sneller systeem. “DSM 6.2 is betrouwbaar gebleken en draait op meer dan 3,4 miljoen NAS-systemen van Synology. DSM 6.2.2 is speciaal afgestemd op uw IT-infrastructuur en past in elke omgeving. Het systeem biedt nu meer gedetailleerde opties waarmee IT-beheerders betere controle over het gehele systeem krijgen,” vertelt Hewitt Lee, directeur Product Management Group bij Synology. “Hierdoor beschikken bedrijven over services voor gegevensbeheer die beter aansluiten bij hun behoeften.”

Belangrijke functies

We zetten de belangrijkste functies die u na de update kunt verwachten even op een rij:

  • Systeemoptimalisatie: Er zijn nu gedetailleerde configuraties voor consistente prestaties in productieomgevingen beschikbaarheid in Snapshot Replication, iSCSI Manager en Synology High Availability.
  • Smart Update: Smart Update is ontworpen om systeemonderbrekingen te minimaliseren en detecteert of er een update van het systeem nodig is, waarna de update wordt geïnstalleerd of overgeslagen op basis van de actieve services van het systeem, zodat de hoogst mogelijke uptime voor het systeem wordt gerealiseerd;
  • Contextuele begeleiding voor snelle oplossingen: Aan Storage Manager zijn meer informatie en tips voor probleemoplossing toegevoegd om verwarring en menselijke fouten te verminderen en daarnaast gebruikers beter te begeleiden bij het oplossen van potentiële problemen, zodat ze bij verschillende aspecten van het opslagbeheer worden ondersteund met een betere gebruikerservaring.
  • Migration Assistant Beta: Met dit nieuwe pakket kunt u eenvoudig een volledig systeem migreren, inclusief volumes, LUN’s en configuratie, waardoor services en gebruikers slechts minimaal worden onderbroken tijdens een hardware-upgrade.

Lange ondersteuning

Overigens goed nieuws voor bezitters van ‘oudere’ Synology NASsen die straks niet meer mee kunnen naar DSM 7. DSM 6.2 en verschillende packages voor het maken/herstellen van reservekopieën, beheren en synchroniseren van bestanden, high availability, videobewaking en centraal beheer ontvangen tot juni 2023 beveiligingsupdates en belangrijke fixes. De langdurige ondersteuning waarborgt dat bedrijven lange tijd een stabiele productieomgeving kunnen behouden en voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden op de implementatie van de volgende grote versie, zo laat de fabrikant weten.