Home Review Syntaxx bi-volt voeding

Review Syntaxx bi-volt voeding

0

Pros

  • Klinkt goed
  • Eén 'doos' met meerdere uitgangen
  • Custom te configureren

Cons

  • Concurrentie soms muzikaler
  • Afwerking

Price: € 1250

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Syntaxx dual PSU

Intro

Contents

Externe voedingen lijken wel het volgende product… ze worden steeds populairder, zeker nu het computernetwerk onderdeel van de signaalketen is geworden. Er komt aardig wat vervuiling binnen via zowel de ethernetkabel, als de schakelende voedingen van de switches, routers en modems. Als we die ruis weg kunnen nemen met een fatsoenlijke voeding, scheelt dat behoorlijk. Maar hoe zit het nu met externe, upgrade-voedingen aan een d/a-converter? Werkt dat ook? Let’s find out… We testen de Syntaxx Bi-Volt PSU met 12 volt en 5 volt.

Syntaxx is een onderdeel van Lexicone Acoustics uit Rijsbergen. Jan van Ginkel – eigenaar – bouwt zijn eigen voedingen. En dat doet hij op een weliswaar ouderwetse, handmatige manier… het is een geperfectioneerd ontwerp. Centraal staat een grote ringkernvoeding en elke ‘step-down’ is modulair opgebouwd.

Dat heeft als voordeel dat services gemakkelijk verlopen én dat Lexicone voedingen op maat kan maken. Wilt u vier keer 5 volt? Dat kan. Wilt u twee keer 12 volt én twee keer 19 volt (bijvoorbeeld voor een NUC)? Dat kan ook… U vraagt… Jan van Ginkel draait. De versie met vier uitgangenn zit rond de 1250 euro. Oftewel: 625 euro per voltage waar u twee apparaten op kunt aansluiten. Er komen zelfs modellen met nog meer uitgangen… Interessant.

Eén kast

Nog een voordeel van de Lexicone voeding, is dat u vier apparaten kunt voeden vanuit één kast. Overigens is de kast naar onze smaak té ouderwets en niet echt fraai. Maar goed: veelal verdwijnt die in een meubel. Wij zouden hem niet per-sé in een open rek zetten. Ook de kabels… tsja: daar mag een sokje omheen, Jan… (tip :-)). Kale draad contrasteert vaak met de fraaie modellen van nu. Klankmatig maakt het natuurlijk totaal niet uit.

Dan nog even over de grootte… en prijs. Natuurlijk zijn er kleinere – goedkopere – voedingen. Denk aan de Farad, Sbooster, IFI, maar denkt u eens goed door: wat als u vier apparaten lineair wilt voeden? Overdreven? Wat dacht u van een switch, d/a-converter, streaming bridge en een NUC? Dat zijn er vier. U zit er sneller aan dan u denkt. Niet alleen nemen vier losse voedingen veel ruimte in: het wordt ook snel duur.

×